Skip to Main Content (Press Enter)
Beyond Zero

Toyota Yakıt Hücresi Teknolojisi

Hidrojen yakıt hücresi teknolojisinde 30 yıllık deneyim
Toyota 1992 yılından bu yana hidrojen yakıt hücresi teknolojisine yatırım yapıyor. En son teknolojik geliştirmelerimiz sayesinde, artık otomotiv dışındaki uygulamalar için de modüler yakıt hücresi sistemleri sunuyoruz.
  • Kalbinde PEM teknolojisi var

    Toyota yakıt hücreleri PEM (Proton Değişim Membranı) teknolojisini kullanıyor. Proton Değişim Membranı yakıt hücresi, hidrojen ve oksijenin elektrokimyasal reaksiyonu sırasında açığa çıkan kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor. Su dışında hiçbir emisyon ortaya çıkmıyor. Buna ek olarak benzersiz Toyota teknolojisi sayesinde, ortaya çıkan suyun bir kısmı nemlendirmek için membrana geri yönlendiriliyor. Bu sayede Toyota Yakıt Hücresi Batarya Modülü ayrı bir nemlendiriciye ihtiyaç duymuyor.

  • Hidrojen yakıt hücresi modüllerimiz 

    Hidrojenin sunduğu potansiyeli binek araçların ötesine geçerek diğer kullanım alanlarına taşımak adına yakıt hücresi teknolojimizi kompakt yakıt hücresi modülleri halinde yeniden şekillendirdik. Ana bileşenler (yakıt hücresi sistemi, hava ve hidrojen besleme sistemi, soğutma ve güç kontrolünü sağlayan parçalar) çeşitli ürün ve uygulamalara kolayca adapte edilebilen kompakt bir pakete entegre edildi. Hidrojen yakıt hücresi sistemi, daha fazla esneklik sağlamak ve farklı uygulamalara kolayca adapte edilmesi için kutu şeklinde veya düz, dikdörtgen şeklinde sunulabiliyor. Her iki versiyon da, 60 kW veya 80 kW güç çıkışlarıyla tercih edilebiliyor.


  • Tip 1’e Genel Bakış: TFCM2-B    

    Boyutlar (uzunluk x genişlik x yükseklik): 890 x 630 x 690 mm
    Yaklaşık Ağırlık: 240 kg
    Çıkış: 60 veya 80 kW
    Voltaj: 400 - 750 V
    *Rakamlar hedef değerlerdir ve değişebilir


  •  Tip 2’ye Genel Bakış: TFCM2-F 

    Boyutlar (uzunluk x genişlik x yükseklik): 1.270 x 630 x 410 mm
    Yaklaşık Ağırlık: 240 kg 
    Çıkış: 60 veya 80 kW
    Voltaj: 400 - 750 V
    *Rakamlar hedef değerlerdir ve değişebilir


  • Yerel üretim

    1992 yılından bu yana hidrojen teknolojimizi geliştirmeye devam ediyoruz. İkinci nesil hidrojen yakıt hücresi modüllerimizin montajı da, TME’nin Brüksel'deki Ar-Ge merkezinde gerçekleştiriliyor. Ocak 2022'den bu yana tesis, ileri teknolojileri yüksek kaliteli montajla birleştiren bir pilot montaj hattına ev sahipliği yapıyor. Avrupa'da montaj kararı, önemli ölçüde büyümesi beklenen bölgedeki talebi karşılamak üzere alındı. TME’nin Yakıt Hücresi İş Grubu, teknolojimizi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen girişimcilerle işbirliği yaparak entegrasyon için gerekli mühendislik desteğini sunuyor. 


  • Çok yönlü ürün yelpazesi

    Yeni yakıt hücresi modülümüz 400 ile 750 V olmak üzere geniş bir voltaj aralığına sahip. Yakıt hücresi ürünlerinin geliştirilmesini ve üretimini kolaylaştıran dahili yakıt hücresi güçlendirme dönüştürücüsü sayesinde bir elektrikli cihaza bağlanabiliyor. Modüler yapısı kullanım kolaylığını da artırıyor. Dört model, çıkış seviyesine ve mevcut kurulum alanına uyacak şekilde birleştirilebiliyor. Modülerlik ayrıca yakıt hücresi sistemiyle ilgili bileşenlerin ayrı ayrı kurulması ve bağlanması için yeni tasarım oluşturma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Modülün bir cihaza bağlanması gereken konum sayısını azaltarak kurulumu kolaylaştırıyor.


  • Üstün güvenlik ve dayanıklılık

    Hidrojen ve yüksek voltaj kullanımıyla ilgili güvenliği sağlamak için bir dizi önlem uyguluyoruz. Bunlar hidrojenin sızıntı yapmasının önüne geçiyor. Bununla birlikte, bir sızıntı meydana gelmesi durumunda, hemen tespit edilip durduruluyor. Modül, düşük ve yüksek sıcaklıklar, yüksek (düşük oksijen) irtifalar ve yüksek titreşim koşulları dahil olmak üzere farklı ortamlarda çalışmak üzere tasarlanmıştır. Modüllerimizi kullanmak isteyen yakıt hücresi ürünleri şirketleri, yakıt ekonomisi, kullanım süresi, işletme maliyeti dahil olmak üzere en uygun tasarımın belirlenmesine yardımcı olmak üzere deneyimli mühendislerimizin desteğinden yararlanabiliyorlar. 


  • Yüksek güç ve ekonomik verimlilik

    Güç üretimi sırasında üretilen suyu, yakıt hücresi sisteminin içinde dolaştırarak aracın nemlendiricisini ortadan kaldıran kompakt yakıt hücresinin özellikleri sayesinde, yeni yakıt hücresi modülümüz birim hacim başına üst düzey bir çıkış yoğunluğuna ulaştı. Yeni modülün bakım gereksinimleri basittir ve az aralıklara sahiptir. Bu da tedarik ve kullanımdan imhaya kadar toplam maliyetin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

İlgili Haberler